Novinka

Přírodní transfer na čokoládu 81359A

  • Folie na přenos dekorativního vzoru na povrch čokolády
  • Složení: kakaové máslo 40%, cukr, emulgátor E473, barviv: E101, E102, E110, E124, E129, E133, E171. Výrobek může obsahovat stopy sóji. Barviva E102, E110, E124, E129 můžou nepříznivě ovlivnit činnost a pozornost u dětí
  • Skladovat v suchu a chladu bez přímého kontaktu se světlem a teplem do 25 °C
  • Výrobce: Modecor Italiana Srl, Itálie
  • Rozměry: 30 cm x 40 cm
  • Použití: folii na čokotransfer rozstříhejte obyčejnými nůžkami na potřebnou velikost a tvar (na mašli si nastříhejte stejně dlouhé, asi centimetr a půl silné proužky, boky můžete obložit obdélníky, trojúhelníky, nebo můžete vyzkoušet i složitější tvary). Jelikož je vzor na fólii jen v tenké vrstvě, jde bez problémů stříhat jako papír. Čokoládu rozpusťte buď v mikrovlnné troubě (nastavte ji na mírnější výkon a v průběhu rozpouštění čokoládu několikrát zamíchejte, aby se vám nespálila) nebo nad vodní párou. Rozpuštěnou čokoládu nechte za častého míchání metličkou nebo spirálou vychladnout, až bude jen mírně teplá, nebo spíše vlažná (ale stále tekutá!) a naneseme ji na folii v požadované vrstvě (zakrytí boků dortů nebo na stáčení do obrazců) - při teplotě +4 až +8°C dochází do 20 minut ke ztuhnutí čokolády a při sloupnutí fólie zůstává na povrchu čokolády vybraný dekor. Pokud vyrábíte jen ozdobné boky dortů, vložte výtvor rovnou do ledničky. Jestli však plánujete výrobu 3D motivů, například mašle, nechte čokoládu jen mírně ztuhnout na lince, natvarujte ji do požadované podoby a teprve poté vložte do ledničky, aby zcela zatuhla vzor na folie je z kokosového tuku, proto dbejte na co minimální kontakt s prsty při manipulaci. Motivy na bok dortu přilepte polevou či krémem, zbytky rozpuštěné čokolády spojte 3D motivy k sobě a naaranžujte na dort. Rozpuštěnou čokoládu můžete nanést i na celou (nerozstříhanou) fólii a výsledný plát opatrně nakrájet ostrým nožem (ale pozor, láme se). Nespěchejte na tuhnutí čokolády - sundáte-li fólii příliš brzy, vzor se vám rozmaže. Čokoládu nechte opravdu důkladně vychladnout (nezapomínejte ji však často míchat, aby stydla rovnoměrně), příliš horká čokoláda by vám totiž rozpustila vzor na folii (je tvořen barvenými pokrmovými tuky, které snadno reagují na změnu teploty)
     

  • Skladem
54 Kč
Kategorie: Čokoláda, Vše na čokoládu
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Modecor Italiana je evropským lídrem ve výrobě dekorací pro cukrárny. Fungují téměř 60 let

a mají asi 8 000 zákazníků v 70 zemích po celém světě.

Vyrábějí širokou škálou produktů od čokoládových, želé a cukrových dekorací, až po digitální tisk na jedlý papír. Každý rok se přidávají nové produkty. V listopadu 2017 se Modecor připojil k Charterhouse Capital Partners LLP, jedné z hlavních soukromých kapitálových společností v Evropě. 

Nejvíce prodávaným výrobkem od této firmy je u nás Decorgel, Jedlé papíry a svatební postavičky na dorty

Adresa: Via Gino Maggi, 2, 21030 Cuvio VA, Itálie

jednb