Panettone 5 cm x 7 cm 20 ks

36519
EU
  • 1 z 2
  • Papírové formy jsou vhodné na pečení výrobků z různých druhů těst
  • Jsou určeny především pro italskou bábovku - Panettone
  • Panettone je italský moučník z kynutého těsta
  • Nepřilnavý povrch s nepromastitelnou úpravou zaručuje snadné vyjmutí výrobku z formy.
  • Papírová forma je biologicky rozložitelná
  • Teplotní rezistence: 220°C
  • Rozměr formyprůměr dna: 7 cm, výška: 5 cm
  • Balení obsahuje 20 ks formiček

  • Skladem
53 Kč
Kategorie: Panettone cukrářská papírová formička
 

Recept na Panettone:

Ingredience na těsto

1,5 kostky droždí (cca 60 g), 150 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 2 lžíce třtinového cukru, 500 g hladké mouky, 4 vejce + 1 žloutek na potření, 150 g změklého másla, 3/4 lžičky soli, 80 g -100 g velkých rozinek (sultánek), 80 g -100 g klasických rozinek, 50 g mandlí (na hrubo nasekaných), nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a citronu

Postup

  1. Rozinky nasypte do skleničky nebo misky a zalijte whisky nebo rumem. Nechte rozinky vsáknout alkohol.
  2. Do menší misky dejte droždí a nasypte na něj 1 vrchovatou lžíci třtinového cukru. Vidličkou droždí trochu rozmělněte na menší kousky a míchejte s třtinovým cukrem. Po chvíli (cca 2 -  3 minuty) začnete sledovat, jak se droždí rozpouští. Jakmile budete mít v misce droždí rozpuštěné na kašičku, přilijte do něj 150 ml vlažného mléka (pozor, mléko nesmí být horké, jinak droždí zničíte a můžete začít od začátku). Poté přidejte druhou lžíci třtinového cukru a 1 vrchovatou lžíci hladké mouky. Vše ještě jednou promíchejte, odložte na teplé místo a vyčkejte, až kvásek nabude na objemu (zvětší svůj objem cca 1 x tolik). Může to trvat 5 - 10 minut. Pokud se vám kvásek nevytvořil, bylo špatné droždí a musíte proces opakovat znovu.
  3. Kvásek už máte připravený a nyní jej z menší misky vylijete do větší. Přidáte 3/4 lžičky soli, 4 vejce, celých 150 g moučkového cukru. Nastrouháte na to kůru z celého pomeranče a celého citronu.
    Mouku si rozdělte na 3 díly (150 g, 150 g a 200 g – stačí od oka). Prvních 150 g nasypejte do směsi a zapracujte. Poté dalších 150 g, opět zapracujte a 200 g.
  4. Jakmile máte těsto pěkně připravené a uhnětené, tak do něj přidejte 150 g změklého másla. Máslo musí být opravdu hodně měkké, aby se vám pěkně zapracovalo do těsta a vše se spojilo. Doporučuji máslo úplně nerozpouštět. Nakonec přidejte velké i malé rozinky, mandle a zlehka promíchejte.
  5. Nyní přichází nejzdlouhavější proces a to je postupné kynutí. Jakmile vám těsto nakyne, tak jej poté opět promíchejte. Tento proces je dobré opakovat 2-3x. Čím více krát, tím je těsto nadýchanější a jemnější. Po třetím prohnětení dejte těsto do forem na Panettony. Důležité je, abyste formy na panettonky nenaplnili těstem až po horní okraj. Optimální plnění je něco mezi polovinou až dvěma třetinami. Těsto v panettonových formách nechte opět vykynout, než se vytvoří krásný čepec.
  6. Vykynuté Panettonky potřete rozmíchaným žloutkem a dejte do předehřáté trouby na 180°C. Pečení trvá přibližně 35 - 40 minut. Panettonky musejí mít vrchní část pěkně hnědou a raději je nechte o 2 minuty déle než to uspěchat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: