Novinka

Ekvádor plantážní čokoláda 76% Arriba Nacional

CB101576
  • 1 z 3
  • Tato čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z Ekvádoru a má tmavou, silně hořkou chuť, která překvapí intenzivní, dlouhotrvající  ovocnou chutí s aromatickými dřevitými tóny.
  • Čokoláda z Ekvádoru si získává pověst jedné z nejlepších na světě až v současné době. Sklízí úspěchy v mezinárodních soutěžích a sbírá medaile. Každý turista, který Ekvádor navštíví, narazí v místních obchodech na nabídku fantastické čokolády. 
  • Čokoláda se snadno kombinuje s vanilkou, šafránem, banánem, sladkým bílým vínem, javorovým sirupem, lískovými oříšky, lanýži...
  • Skladování: 12 - 20 °C
  • Hmotnost: 1 kg netto
  • 76% kakaa ( 45% kakaové máslo, 31% kakao bez obsahu tuku), 44% obsah tuku
  • Složení: Kakaová hmota Ekvádor 76%, Kakaové máslo, Cukr, 100% přírodní vanilkový prášek
  • Alergeny: může obsahovat stopy mléka
  • Původ: Ekvádor, odrůda Arriba Nacional. Kakaové boby sklízené z kakaovníků druhu Arriba. Semena vynikají jemným, květinově - ovocným aroma.
  • Nutriční hodnoty ve 100 % g výrobku: energetická hodnota 2414kJ/577 kcal, tuky 46 g z toho nasycené mastné kyseliny 28 g, sacharidy 24 g z toho cukry 21 g, bílkoviny 8,6 g, sůl 0,02 g
  • Od semen kakaovníků pravých k čokoládě vede skutečně dlouhá cesta. Kakaové boby vyjmuté z lusků a očištěné od dužiny se nechávají několik dní fermentovat a sušit. Dalším krokem je pražení, drcení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty je potřeba oddělit kakaové máslo a samotné kakao. Z obou ingrediencí se pak vyrábí čokoláda. Mezi technologickými postupy lze najít emulgaci, hnětení, šlehání, temperování, chlazení…

    Možná překvapí, že čokoláda v pevném skupenství je známa až od roku 1847. Do té doby bylo kakao přidáváno do nápojů, nejčastěji do vody. Jak skvěle chutná v mléce, zjistili lidé až v 18. století. Přesto, že kakao bylo prokazatelně konzumováno už kolem roku 600.


  • Skladem
420 Kč
Kategorie: Plantážní čokolády Barry Callebaut
 

Barry Callebaut


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: