Agar Agar 700 E406 50g

3565805
EU
  • 1 z 3
  • Agar-agar E406 je bílý až nažloutlý jemný prášek s vysokou gelující schopností
  • Želatinový přípravek získávaný z mořských řas čeledí Gracilaria converfoides Sphaerococcaceae
  • Slabý charakteristický pach bez chuti 96 % obsahu tvoří polysacharid sestávající z disacharidů agarózy, dále agaropektinu s obsahem Ca, Mg, K, Na, B2 vitaminu, kyseliny listové, cholinu
  • Díky svému původu je důležitý především pro vysoký obsah jódu
  • V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Je známý i jako japonská želatina, kanten nebo E406.
  • Pokrmy s agarem se doporučují pro pacienty s nadváhou agar má nulovou energetickou hodnotu.
  • Pro svou ochlazující energii se používá zejména v létě a ze stejného důvodu.
  • Je v makrobiotice řazen i mezi pomocná léčiva vysokého krevního tlaku a při pocitech horka
  • Agar můžete rozpouštět v teplé vodě, zeleninových vývarech i ovocných šťávách
  • Ve studené vodě se Agar nerozpustí
  • Agarová želatina je například důležitým základem dietních zákusků. Podáváme po ztuhnutí v lednici
  • Dávkování: 4 -15 g na 1litr vody, nechá se projít varem, přidá se cukr dle chuti
  • Hmotnost: 50 g netto

  • (9 ks) Skladem
54 Kč
Kategorie: Suroviny na přípravy dortů a zákusků
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole: