Složení: cukr, částečně hydrogenované rostlinné tuky (z palmových jader, z kokosu), odtučněný kakaový prášek, emulgátor: sójový lecitin (E322), aroma. Výrobek může obsahovat stopy mléka a výrobky z něj a ořechy a produkty z nich.
Hmotnost: 500 g netto (rozvažujeme do zipového sáčku)
Skladování: na suchém, tmavém místě
Výrobce: IRCA S.P.A, Itálie
Tavení: čokoládovou náhražku převedeme do zcela tekutého stavu ve vodní lázni při teplotě nepřevyšující 45 °C. Prudké zahřátí a příliš vysoké teploty mohou změnit chuť náhražky a uvést ji do stavu nevratného zhoustnutí. Je třeba zdůraznit, že k čokoládové náhražce není možné přidávat jiné látky. I minimální množství vody nebo mouky může mít nepříznivý vliv na tekutost a trvanlivost náhražek
Poleva: roztavenou náhražku, kterou čas od času protřepeme, ponechanou při teplotě 40-45°C, můžeme přímo používat na polevu, aniž bychom ji jakkoli temperovali. Výrobky s polevou bezprostředně umístíme do chladu, aby poleva rychle ztuhla, čímž u výrobku zajistíme vysoký a dlouhotrvající lesk výroba lisovaných výrobků
Pokud připravujeme výrobky malého formátu, jako např. čokoládové bonbóny (s náplní nebo bez), nalijeme čokoládovou náhražku do forem při 40-45 °C.
Při přípravě výrobků větších rozměrů, jako např. velikonoční vejce, doporučujeme čokoládovou náhražku před jejím nalitím do forem protřepáním zchladit na 36-38 °C. V každém případě umístíme formy bezprostředně do lednice a ponecháme při teplotě 5-10 °C do té doby, abychom dosáhli snadného vyndání z formy
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku: energetická hodnota: 2338 kJ / 561 kcal, bílkoviny 3,1 g, sacharidy 54,8 g z toho cukry 53,3 g, tuky 36,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 33,3 g, vláknina 2,7 g, sůl 0,02 g
Kód | Kód: 01011004 |
---|---|
Jméno značky: | IRCA S.P.A., Itálie |
Kategorie: | Suroviny na přípravy dortů a zákusků |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.