Fondánový list na vánoční cukroví
Kód: 59412Detailní popis produktu
Složení fondánového listu: modifikovaný škrob 48%,náhradní sladidlo E420ii, tapioka dextrin, rostlinný tuk ( bambucké máslo), smáčedlo E422, emulgátor E471, stabilizátory: E407, E466, E415, kyselina citronová E330, aroma, konzervační prostředky E202, náhradní sladidlo E955. Výrobek může obsahovat mléko, suché skořápkové plody, sóju
Složení jedlého inkoustu: voda, etanol, zvlhčovadlo: E422, barviva: žlutá: E102, červená: E122, modrá: E133, černá: E151,emulgátor E433. Může obsahovat stopy mléka, siřičitanů a sóji. Barvivo E122 a E102 může mít nepříznivý vliv na činnost a pozornost u dětí
24 koleček, průměr jednoho cca 4cm
Tvary jsou k vystřihnutí a vytvoření zápichů či dekorace na dort, zákusky
Nebo jen nalepíme vodou na sušenky, perníčky...
Je silnější než jedlý papír a neprosvítá.
Je sladký, bílý, při teplotě nad 25°C je krásně ohebný.
Fotografie na něm velmi pěkně vynikají.
K jeho přilepení se nepoužívá decorgel, ale voda nebo jedlé lepidlo.
List je vyrobený firmou Modecor z Itálie. Lze řezat cukrářským modelovacím nožem (skalpelem) nebo stříhat.
Skladování: v suchu do 25°C
Výrobce jedlého papíru: Modecor Italiana Srl, Italia
NÁVOD NA POUŽITÍ:
 Povrch potahovaného dortu zlehka navlhčete vodou až se vytvoří lepkavý film,
 na něj položte potištěný cukrový/fondánový list. Zkušenější mohou navlhčit
 nepotištěnou stranu cukrového listu, je třeba dbát zvýšené pozornosti
 aby nedošlo k poničení listu přílišnou vlhkostí - tisk nesmí přijít do kontaktu
 s kapalinou a nepotištěnou stranu nenamáčet ale pouze lehce navlhčit a vytvořit film.
 Na krémových podkladech drží bez nutnosti vlhčení.
 Pokud pokládáte cukrový/fondánový list na polevu nebo čokoládu, lepte ve chvíli
 kdy není poleva/čokoláda ještě zcela ztuhlá a ještě trochu lepí na dotyk.
 Ani v tomto případě nevlhčete. Uhlaďte obrázek (nejlépe přes folii, tak aby nedošlo k rozmazání barev)
 a dort případně dozdobte podle vlastního uvážení.
 Cukrový/fondánový list můžete také lepit jedlým lepidlem, není to ale nutné.
 Cukrový/fondánový list nepotírejte decorgelem – nevpije se! Fondánový list
 reaguje na teplotu a vlhkost, před použitím jej proto uchovávejte v uzavíratelném sáčku do teploty 25 C. 
 Na suchu ztvrdne, v přílišné vlhkosti se rozpouští.
 Teplem měkne, chladem tuhne – toho lze využít při tvarování a práci s ním.
Obrázky jsou potištěny potravinářskými barvami a odpovídají předpisům EU
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota 1522 kJ / 364 kcal, tuky 0, 64 g z toho nasycené 0, 13 g, sacharidy 87, 4 g z toho
cukry 1, 13 g, bílkoviny 0, 51 g, sůl 0,15 g
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Fondánový list | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.05 kg | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
