Tenderizer GURMÁN pro zjemnění masa

1019
  • Tenderizer GURMÁN - strojek pro křehké a jemné maso
  • Návod na sestavení strojku v obrazové příloze. Plátek masa uřízneme vždy vyšší, pokapeme olejem a okořeníme. Doporučujeme použít koření Kotányi na vepřové nebo hovězí pečeně. Strojek uchopíme oběma rukama a mírně vtlačujeme do masa. Ostré nože prořezávají a zkracují vlákna, koření zasekávají dovnitř masa, kde zanechávají komůrky, v kterých se usazuje šťáva. Maso tak zůstává jemné ,křehké a plné šťávy. Strojkem přejedeme podélně a příčně. Druhou stranu naplátkovaného masa již nekořeníme a stejným způsobem zpracujeme. Takto zpracujeme všechny druhy mas. Hovězí maso na plátky či na guláš, vepřové, králičí, kuřecí, krůtí i pro přípravu čínských jídel. Kdo rádi grilujete,Náš recept: Silnější plátek vepřové krkovice z jedné strany okořeníme (opět doporučuji směsi KOTANYI) a oběma rukama dle návodu orazítkujeme.Otočíme .Z druhé strany maso orazítkujeme a použijeme třítko na česnek s kterým si připravíme nejjemnější česnekovou kašičku. Česnekem maso potřeme,česnek se dostává do prořezaných komůrek. Každý má jistě svojí vyzkoušenou marinádu,ale zkuste takto upravené maso potřít majonézou. Dejte do mikrotenového sáčku vložte do menší nádoby a maso zatěžkejte,třeba lahví od vína. Věřte,že 6 hodin stačí.Maso vyndáte,setřete majonézu a dejte na gril.Z alobalu udělejte stříšku přihnutím alobalu cirka 15 cm vysokou, tím zvýšíte teplotu grilování.
  • Při čištění strojku stlačíme pohyblivou část a celý vnitřek vyjmeme. Opláchneme běžnými saponátovými prostředky. Návod na rozebrání a sestavení strojku najdete v obrazové příloze.

  • Skladem
125 Kč
Kategorie: Třítka, nože, napichovátka - vše na zeleninu
 

Tenderizer - použití


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: