Internetový obchod zasílá naposledy tento týden ve středu 27. března. Další odesílání bude od 2. dubna (úterý). Prodejna v Lovosicích je otevřena i ve čtvrtek 28. března. Uzavřena bude během svátků a otevíráme 2. dubna.

Croissant směs 0,5kg

Novinka
croi

Upečte si doma své vlastní a nadýchané croissanty

Směs pro croissanty a jemné provalované pečivo

68 Kč 13,60 Kč / 100 g
Skladem

Složení: pšeničná mouka, pšeničný lepek, cukr, jodizovaná sůl (sůl, jodičnan draselný),

sušená syrovátka, sušené plnotučné mléko, pšeničná sladová mouka, kypřící látka

(E341, E500, E170), aroma, emulgátor (E472e), zahušťovadlo (E412), sladový extrakt

(ječný slad, voda), enzymy, látka zlepšující mouku (E300)

Hmotnost: 0,5 kg netto (rozvažované zboží do zipového sáčku)

Skladujeme: do 20 °C

Výrobce: Ireks Enzyma

Co budete potřebovat: hladká mouka 500g, směs croissant 125g, droždí čerstvé 30g (nebo 10g instantního droždí ), 20g máslo

( nebo 80% margarín ), ledová voda 275g

Na proložení těsta: 250 g másla

1 vejce na potření croissantů

Postup: pomocí kuchyňského robota s hnětacími háky vypracujte jemné a velmi

hladké těsto... - doba hnětení cca 10 minut.

Přemístěte těsto na pomoučený vál a dál pokračujte v hnětení rukama. Vyválejte z těsta obdélník silný cca 3 - 4 cm, zabalte ho do fólie a nechte vychladit v lednici cca

hodinu.

Mezi dvěma pečícími papíry nebo fólií si pomocí válečku na těsto z bloku másla

vytvořte čtvercovou placku. Máslo nemusí být úplně změklé....pak ho také vychlaďte v

lednici, postačí 10-25 minut.

Na lehce pomoučený vál položte těsto, rozválejte ho na dvojnásobnou velikost. Do

středu položte máslo úhlopříčně, zabalte jako obálku, oprašte přebytečnou mouku a

rozválejte na obdélník. Válečkem příliš netlačte, spíše mírný tlak a opakovaným

pohybem rozválejte. Těsto oprašte, přeložte na třetiny, zabalte do fólie a nechte opět

vychladit 1 hodinu.

Ještě 3 krát rozválejte a na třetiny přeložte zpět těsto a chladíme v lednici 45 - 55 min.

Těsto zpracováváme, rozválíme na

finální tloušťku 0, 5 cm, necháme 5 minut odležet, aby se nám těsto nestahovalo....

A teď tvarování:  vykrajujeme těstové díly a smotáme do tvaru croissantu. Pokud

nemáme raznice přímo na croissanty, tak  pomocí nože nebo rádýlka nakrájejte na

trojúhelníky (můžete si pomoci i pravítkem) jejichž základnu ve středu nařízněte tak 1,5 cm

  1. Z každého trojúhelníku rolujte rohlíček od základny směrem ke špičce. Croissanty

pokládejte na plech s velkými rozestupy a špičky rohlíčků můžete zahnout dovnitř.

Potřete rozšlehaným vejcem a nechte kynout v teplém prostředí 60 min. (Kynutí v

nahřáté troubě nedoporučuji, máslo by se mohlo předčasně uvolnit z těsta.

Předehřejte troubu na 200°C horkovzdušnou. Vykynuté croissanty znovu potřete

vejcem, umístěte plechy do horní a spodní třetiny trouby a pečte 10 minut. ( pokud

pečete dva plechy najednou ).....Poté plechy prohoďte a dopečte dalších 10-12 minut.

Barva vám napoví. Chladit ideálně na mřížce a servírujte ještě teplé.

Nutriční hodnoty ve 100 g: energetická hodnota: 1419 kJ /339 kcal, tuky: 2, 2 g z toho

nasyc.mastné kyseliny: 1, 3 g, sacharidy: 54, 2 g z toho cukry: 23, 9 g, vláknina: 2, 4 g

bílkoviny: 23,1 g, sůl: 8, 2 g

Kód Kód: 55042
Jméno značky: IREKS ENZYMA s.r.o.
Kategorie: Sypké směsi
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

IREKS je jako partner pekařů znám svými přísadami v nejvyšší kvalitě a kreativními

výrobními nápady po celém světě. Pekaře a cukráře doprovází různými službami ve více než

90 zemích, a to jako poskytovatel nápadů, poradce a pomocník při řešení problémů.

Mistr pekař a pivovarník z Kulmbachu, který před více než 160 lety položil základní kámen společnosti IREKS, se jmenoval Johann Peter Ruckdeschel. Jeho průkopnického ducha se nesnažíme pouze zachovat a udržovat, ale také v tomto směru pokračovat a dále ho rozvíjet.


I v současnosti je název společnosti nezaměnitelně spojen se svým zakladatelem:
IREKS = Johann Ruckdeschel et Söhne, Kulmbach

Od roku 1856 se toho mnoho změnilo, ovšem cíl vytvářet hodnotné základy pro zdravou výživu zůstává stejný.
Můžete tomu věřit - stále, každý den.

Tým více než 2 900 zaměstnanců stojí na straně pekařů a cukrářů po celém světě. Více než 500 skvěle kvalifikovaných týmů z 30 států zajišťuje službu zákazníkům. Každý z nich je mistr pekař nebo cukrář.

Pekařské směsi prvotřídní kvality vyrobené z nejlepšího obilí a z dalších vysoce kvalitních surovin se v IREKSu spojují s kreativními výrobními nápady a atraktivními recepty. Touto cestou poskytujeme silný podnět k tomu, aby se každý pekař mohl dále individuálně rozvíjet.

Kromě toho je IREKS přední výrobce kvalitních pivovarnických sladů pro řadu významných pivovarů. Rozsah, který společnost poskytuje a nabízí, završují divize specializované na aromata, zmrzlinové výrobky a zemědělský trh.

Každý člen IREKS rodiny vnímá sama sebe jako opravdového partnera pro zákazníky.

Adresa:

IREKS ENZYMA s.r.o.
Kšírova 257
619 00 Brno