Agar agar 80 přírodní E406

  • 1 z 3
  • Zahušťovadlo pro potravinářskou výrobu
  • Agar je bílý až nažloutlý jemný prášek s vysokou želírující schopností
  • Složení: agar. Výrobek neobsahuje alergeny a nepochází z geneticky modifikovaných surovin
  • Hmotnost: 50 g netto ( rozvažováno do zipového sáčku)
  • Skladujeme: v suchu a chladu
  • Výrobce: Idealfoods SpA, Itálie
  • Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %. Čím je číslo vyšší, tím se snižuje dávkování, až na polovinu. Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Zrnitost: 60 mesh.
  • Dávkování 2 g - 10 g na litr vody dle a požadované pevnosti výrobku.
  • Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3 - 5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
    Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200 - 250g na litr)
    Při chladnutí (cca 50 - 60°C) přidáme přípravek k okyselení (doporučená kyselina citrónová 3 g na kg gelu)
    POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.
  • Agar můžete rozpouštět v teplé vodě, zeleninových vývarech i ovocných šťávách
  • Ve studené vodě se Agar nerozpustí
  • Agarová želatina je například důležitým základem dietních zákusků. Podáváme po ztuhnutí v lednici.
  • Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: sacharidy 5 - 15%, vláknina 70 - 80 %, bílkoviny max 1 %, tuky max 1 %, energie 190 - 240 kcal – 798 - 1008 kJ 


  • Skladem
54 Kč
Kategorie: Suroviny na přípravy dortů a zákusků
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Adresa: Via Santa Cristina, 31, 24048 Treviolo BG, Itálie

 

Idealfoods byl vytvořen na základě zkušeností a tradice italské výroby potravinových přísad a stabilizátorů.