Pan Perníček transfer folie na čokoládu FG68

Novinka
008025 CN

Folie na čokoládu s vánočním motivem Pan Perníček

69 Kč
Skladem

Složení: kakaové máslo, barvivo: E102, E110, E129, E132, E171, E172, odtučněný

kakaový prášek. Výrobek může obsahovat stopy mléka a sóji. Barvivo E102, E110 a

E129 mohou nepříznivě ovlivnit činnost a pozornost u dětí

Rozměry: 40 cm x 25 cm

Skladovat v suchu a chladu bez přímého kontaktu se světlem a teplem

Výrobce: PCB Creation, Francie

Použití: folii na čokotransfer rozstříhejte obyčejnými nůžkami na potřebnou velikost a tvar

(na mašli si nastříhejte stejně dlouhé, asi centimetr a půl silné proužky, boky můžete

obložit obdélníky, trojúhelníky, nebo můžete vyzkoušet i složitější tvary). Jelikož je vzor na

fólii jen v tenké vrstvě, jde bez problémů stříhat jako papír. Čokoládu rozpusťte buď v

mikrovlnné troubě (nastavte ji na mírnější výkon a v průběhu rozpouštění čokoládu

několikrát zamíchejte, aby se vám nespálila) nebo nad vodní párou. Rozpuštěnou

čokoládu nechte za častého míchání metličkou nebo spirálou vychladnout, až bude jen

mírně teplá, nebo spíše vlažná (ale stále tekutá!) a naneseme ji na folii v požadované

vrstvě (zakrytí boků dortů nebo na stáčení do obrazců) - při teplotě +4 až +8°C dochází do

20 minut ke ztuhnutí čokolády a při sloupnutí fólie zůstává na povrchu čokolády vybraný

dekor. Pokud vyrábíte jen ozdobné boky dortů, vložte výtvor rovnou do ledničky. Jestli

však plánujete výrobu 3D motivů, například mašle, nechte čokoládu jen mírně ztuhnout na

lince, natvarujte ji do požadované podoby a teprve poté vložte do ledničky, aby zcela

zatuhla vzor na folie je z kokosového tuku, proto dbejte na co minimální kontakt s prsty při

manipulaci. Motivy na bok dortu přilepte polevou či krémem, zbytky rozpuštěné čokolády

spojte 3D motivy k sobě a naaranžujte na dort. Rozpuštěnou čokoládu můžete nanést i na

celou (nerozstříhanou) fólii a výsledný plát opatrně nakrájet ostrým nožem (ale pozor,

láme se). Nespěchejte na tuhnutí čokolády - sundáte-li fólii příliš brzy, vzor se vám

rozmaže. Čokoládu nechte opravdu důkladně vychladnout (nezapomínejte ji však často

míchat, aby stydla rovnoměrně), příliš horká čokoláda by vám totiž rozpustila vzor na folii

(je tvořen barvenými pokrmovými tuky, které snadno reagují na změnu teploty)

Kód Kód: 008025
Jméno značky: PCB Creation
Kategorie: Transfer folie na čokoládu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Adresa: 1 Rue de Hollande, 67230 Benfeld, Francie